Speel, leer en ontdek

Visie van Da Vinci

Binnen ons Kindcentrum is er veel aandacht voor de mogelijkheden van ieder kind. We letten op de cognitieve ontwikkeling en ook op de sociaal-emotionele, de creatieve en de motorische ontwikkeling. Wij bieden de kinderen de ruimte om zich volledig te ontplooien op alle vlakken, op hun eigen tempo en niveau.
Respect hebben voor elkaar vinden wij belangrijk. Onze kinderen gaan op een fijne manier met elkaar om en leren samen. Wij scheppen hiervoor een sfeer die veilig en vertrouwd is en waar ieder kind zich geaccepteerd voelt.

We praten met de kinderen over wat er in de maatschappij gebeurt. De kinderen zijn daardoor bewust dat zij ook hun verantwoordelijkheid hebben voor hun omgeving. Daarmee bieden wij hun een basis waar ze de rest van hun leven iets aan hebben. Leerkrachten, ouders en kinderen maken samen de visie van Kindcentrum Da Vinci waar.

Identiteit

Ons Kindcentrum staat open voor iedereen die zich thuis voelt bij onze manier van leven en werken. De basisschool in het Kindcentrum, de Ds. D.A. van den Boschschool, is een protestants-christelijke school. Vanuit ons Kindcentrum en SCOH staan we voor waardevol onderwijs. Dit doen wij onder andere met het vieren van christelijke feesten, momenten van bezinning, aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen en oog hebben voor de wereld om ons heen.