Speel, leer en ontdek

Aanmeldprocedure onderwijs

De schoolbesturen in Den Haag hebben met de gemeente Den Haag afgesproken om het aanmelden bij basisscholen te veranderen. Het moment van aanmelding komt in Den Haag te liggen op drie jaar.

Ouders van kinderen die geboren zijn op of na 1 oktober 2015 melden hun zoon of dochter aan vanaf het moment dat het kind 3 jaar wordt. Voor kinderen geboren vóór 1 oktober 2015 verandert er niets.

Uw kind is geboren op of na 1 oktober 2015

Voor uw kind geldt een nieuwe procedure voor het aanmelden bij een basisschool. U ontvangt tijdig een brief met informatie over deze nieuwe proce­dure. U kunt voor meerdere scholen kiezen. Aanmelden bij een school voordat uw kind 3 jaar is, is niet nodig en niet mogelijk.

Uw kind is geboren voor 1 oktober 2015

De oude aanmeldprocedure blijft van toepassing. U kunt uw kind aanmelden op de school van uw keuze en dus slechts op één Haagse basisschool. Als uw kind ongeveer 11 maanden oud is, krijgt u een brief van de gemeente Den Haag. Met deze brief kunt u uw kind bij ons aanmelden. Het is belangrijk om die brief bij het aanmelden mee te nemen. Aanmelden kan vanaf de eerste verjaardag van uw kind tot en met 30 september daarna.