Samen leren, creatief, plezier

Activiteiten

We organiseren veel activiteiten voor en met onze leerlingen. Dit is heel gezellig en heeft vele toegevoegde waardes zoals sportiviteit, respectvol met elkaar omgaan en samenwerken.

Feesten en vieringen

De feesten en vieringen binnen het Kindcentrum zijn onderdeel van ons jaarprogramma. Wij vieren de traditionele feestdagen vanuit onze identiteit zoals Kerst en Pasen. De feestdagen vindt u terug in onze kalender.

Naschoolse activiteiten

Ook na school hebben we een aantrekkelijk aanbod voor onze leerlingen. Wij organiseren voor de groepen 1 t/m 8 verschillende leuke en interessante cursussen zoals sport en spel, kunst, dans, techniek of muziek. Meer over de cursussen kunt u hier vinden.

Cultuur

Met het project Cultuuronderwijs op zijn Haags (COH) maakt uw kind kennis met cultuur. Dit project is ontwikkeld door leerkrachten van Haagse basisscholen en vertegenwoordigers van verschillende Haagse culturele instellingen. De kinderen bezoeken regelmatig een voorstelling of expositie. En de kinderen kunnen volop vragen stellen als een kunstenaar bij ons op bezoek komt.

Milieueducatie

Met de leerlingen bezoeken wij regelmatig het Milieu-educatief Centrum in het Zuiderpark. Hier organiseert het Milieu-educaties Centrum natuurlessen en wij mogen gebruikmaken van zogenaamde ‘leskisten’ voor in de klas. Deze leskisten zijn heel variërend. Soms hebben we kikkervisjes in de klas of kweken we zelf paddenstoelen.

Schoolreisje en werkweek

Elk jaar gaan de groepen 1 t/m 7 op schoolreisje, voor veel kinderen een van de leukste momenten van het jaar. Groep 8 gaat elk jaar op werkweek naar Drenthe. Tijdens deze werkweek beleven de leerlingen de prehistorie van dichtbij en worden er vele activiteiten in de natuur gedaan.

Projectweek en Kinderboekenweek

De projectweek tovert ieder jaar de school om tot een ruimte vol avontuur. Hierbij staat één onderwerp centraal waar alle kinderen mee bezig zijn en veel over leren. Naast de projectweek hebben we ook elk jaar de Kinderboekenweek. We besteden dan extra veel aandacht aan lezen en de leesbeleving en hebben leuke activiteiten.