Speel, leer en ontdek

Peuterschool

Naast de Ds. D.A. v.d. Boschschool is peuterschool Van den Bosch gevestigd in Kindcentrum Da Vinci. Bij peuterschool Van den Bosch zijn kinderen van 2,5 tot 4 jaar welkom. Wij bieden een vertrouwde en veilige omgeving waarbij onze deskundige leidsters de kinderen in hun verdere ontwikkeling begeleiden.

Op de peuterschool ontdekken de peuters de wereld om zich heen. Ze leren met elkaar om te gaan, samen spelen en delen en om voor zichzelf op te komen. Spelenderwijs leren de peuters vaardigheden die zij straks nodig hebben op de basisschool zoals luisteren, vertellen, zingen, bewegen en knutselen.
De leidsters ondersteunen het spelen met het speciale programma ‘Piramide’. Dit programma biedt een thematische werkwijze die ook gevolgd wordt in de groepen 1 en 2 van de basisschool. De basisschool en de peuterschool werken nauw samen, wat zorgt voor een fijne overgang van uw kind(eren). Door de nauwe samenwerking is het ook mogelijk om met uw oudere peuter eens een kijkje te nemen bij de kleuters. Ook u als ouder speelt een belangrijke rol. Daarom organiseren wij elke ochtend een spelinloop. U kunt dan met uw kind een activiteit doen in de groep.
 

U kunt hier de kosten bekijken voor de peuterschool. Als u een Ooievaarspas heeft, dan vergoedt de gemeente de kosten.

Onze peuterschool bestaat uit 3 groepen:

  • Groep A: Maandag en dinsdag middag, donderdag en vrijdag ochtend
  • Groep B: Maandag en dinsdag ochtend, donderdag en vrijdag middag
  • Groep C: Maandag en dinsdag ochtend, donderdag en vrijdag middag

In de ochtend is de peuterschool open van 8.15 tot 11.15 uur en in de middag van 12.00 tot 15.00 uur.


Voor meer informatie over onze peuterschool kunt u terecht bij de leidsters:
T. 070-3948687
E. Peuterschoolvandenbosch@scoh.nl